KINEVETSZ A VÉGÉN

A Klubrádió és a Gólem Színház új, közös produkcióval jelentkezik! Közéleti dumadélután sorozatunkban havi rendszerességgel beszélgetünk magunkról és hozzánk hasonlókról, hozzánk hasonlóknak!

A 2015. esztendő zárásaként a Gólem Színház és a Klubrádió közös évadzáró kabarét készített, melynek sikere további együttműködésre sarkallta a feleket. Így született meg a ’Kinevetsz a végén’ című, közönség előtt felvett szórakoztató műsor, mely egyfajta hibridet alkot. Hírekkel foglalkozó (rádió)műsor ugyanis manapság egyre ritkábban marad kritikus (és önkritikus) a világban zajló eseményekkel szemben. A ’Kinevetsz a végén’ stábja azonban fontosnak tartja, hogy olyan pártsemleges, érveket és ellenérveket ütköztető műsort hozzanak létre, melyben jól megfér egymás mellett a kritikai szemlélet és a humor, a szórakoztatás és az elgondolkodtatás.

A Gólem Színház hisz az együttműködés erejében, ezért a műsor felvétele során a jelen lévő közönség is páratlan, teljes, és merőben szokatlan élményt kap. A Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházzal való kooperáció lehetővé teszi, hogy a felvétel ne egy apró stúdióban készüljön el, hanem vállalkozó kedvű nézőink figyelő (és remélhetőleg kritikus) tekintetével felvértezve, interaktív, játékos formában dolgozhassunk. Kinevetsz kep 2

Borgula András, a Gólem Színház művészeti vezetője olyan partnereket keresett maga mellé, akik elég bátrak ahhoz, hogy őszintén elmondják gondolataikat, kifejtsék véleményüket. Kerekes Viktória és Kálid Artúr színművészek mellett Arató András, a Klubrádió vezérigazgatója, és Kálmán László nyelvész, a nyelvtudomány kandidátusa, tudományos főmunkatárs, az ELTE BTK Elméleti nyelvészet szakcsoportjának docense reagál a nagyvilág híreire.

Borgula András az első felvétel kapcsán elmondta, hogy a márciusban induló műsornak még vannak gyermekbetegségei („Például hogy egyetlen hírt sem vagyok képes végigolvasni baki nélkül.”), de remélik, hogy a sorozat felvételei során egyre inkább megnyerhetik maguknak az újdonságra vágyó hallgató- és nézőközönséget.

A talk show-ról készült egyórás felvétel meghallgatható a Klubrádióban március 26-án, 14 órakor. A következő előadás időpontja: április 30., 16 óra.