A BENNÜNK LÉVŐ CSODÁLATOS NŐ

Maurícia, a város legszebb és legkívánatosabb asszonya nyaralni megy, villájába pedig barátnője a talán még nála is szebb és kívánatosabb Madagaszkár érkezik egy pár hetes kikapcsolódásra. A város férfiúi egy emberként érkeznek, hogy elnyerjék Madagaszkár tetszését. D'Burboin és barátja, St. Luxuszi versengenek a kisasszony kegyeiért, de nem vehetik fel a versenyt Horhéval, a város híres-hírhedt Don Juanjával.

JAZZ & JEWS

A Gólem törzsasztalánál Zsenik, Imbecillisek, Divatosak és Ósdik egyszóval zsidók. Virtuóz négykezesek, meghökkentő vallomások, bolondos dallamok, meglepő megoldások. A színpadon két bárzongorista és egy kávéházi főpincér.

JÁKOBI ÉS LÁJDENTÁL

Lájdentál szerint nincs is annál kellemesebb, mint a legjobb barátoddal dominózni a teraszon. Ám mi történik, ha egyszer a legjobb barátod úgy dönt, új életet kezd, netalán meg is nősül? A ragaszkodó Lájdentál próbálkozik, trükközik, végül önmagát, „az apró szolgálatok emberét" adja az ifjú párnak nászajándékként. Ám Jákobival kötött barátsága menthetetlennek tűnik; a feleség túl ravasz, a férj túl hullámzó, és egyáltalán: mindenki olyan „túl".

AZ AMERIKAI HERCEGNŐ

A korona kifényesítve várja, hogy helyére kerüljön. De kinek a fejére?

Hohenschvádenházi Bonifáciusz Viktor Félix egykor király: ma Felix van Schvank néven tengeti napjait és franciát tanít. Uralkodásának szebb napjairól egy gazdag, titokzatos amerikai hercegnőnek mesél magnószalagokon, az emlékekért a mecénásnő készpénzzel fizet, a száműzött király aztán a készpénzt egy szolgálatkész utcalánynál cseréli örömökre. Ez csodásan mehetne így az idők végezetéig, de egy nap a király fiát felkeresi egy filmrendező: a titokzatos hercegnő felkérésére filmet forgatna a király életéről.

Pizza Kamikaze

Vinnai András: Pizza Kamikaze

 

 „Két nappal azután, hogy végeztem magammal,

munkát találtam egy pizzériában.

Nem túl nagy szám, de átmenetileg jó lesz!"