STEINERÉK

SZÍNHÁZI SOROZAT A Gólem Stúdió előadásÁBAN

steinerekweb

Mit tehet az egyszeri magyar család, ha a nagymama végrendeletéből kiderül, hogy ők inkább egyszeri zsidó család? És pláne mit tehet akkor, ha mindez óriási vagyonnal is társul?
Frissen induló sorozatunk nem véletlenül kapta a zsidó teleregény alcímet. Zsidó, mivel... nos, hát mivel zsidó. És teleregény, mivel folytatásos szappanopera, színházi szitkom, sorozat, modern kori Szomszédok, zsidó Szabó család, olyannyira, hogy lehet, meg is változtatjuk a címét Steiner család és a szomszédokra. Azt mondtuk már, hogy nagyon vicces?
Minden hónapban újabb epizóddal jelentkezünk a család további, zsidósággal kapcsolatos megpróbáltatásairól, ünnepekről és hétköznapokról.

JÁTSSZÁK:

Nagymama: KISS MARI
Steiner Tamás:: PETKOVICS GYÖRGY
Steiner-Kovács Borbála: NÉMETH ORSOLYA
Steiner Zsófia: KONDOR KITTI
Steiner Zsombor: TURCSÁN ZSOLT
Steiner Zsanett: SCHALLINGER ZORKA
Falussy Rózsa: KERTÉSZ GYÖRGYI
Kovács Nikoletta: ANTAL ANNA
Erőss II. Péter: BOZSÁN DÁVID
Spielman Judit: KOVÁCS M. VERONIKA
Keresztes Kornélia: LOHONYAI KATALIN
Márton Sylvi: RÁCZ ESZTER

Produkciós vezető: Marcsa Barbara
A rendező munkatársa: Rácz Lili
Írta és rendezte: Borgula András és Németh Virág

Helyszín: Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház / Kamaraterem
1027, Budapest, Jurányi u. 1.
Tel: 06 20 776 07 44
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

JEGYVÁSÁRLÁS

Támogatók:
EMMI, NKA, JDC, MAZS, Mazsihisz, Mazsök, Jurányi Ház

Halpern és Johnson

Írta: LIONEL GOLDSTEIN

fotó: Horváth Judit

Joseph Halpern nemrég töltötte be a hetvenet, morcos, hirtelen haragú férfi; hajdanán kétkezi munkásként dolgozott, jó ideje azonban saját vállalkozását irányítja. (A cége kartondobozokat gyárt.)

Dennis Johnson szintén hetven körüli, elegáns, kifinomult, visszafogott, választékos modorú úr; mielőtt nyugdíjba vonult, okleveles könyvvizsgálóként dolgozott. (Véletlenül sem mondaná, hogy könyvelő.)

A két férfi még sosem találkozott, és egyértelműen nincs bennük semmi közös. Látszólag. Ám a találkozás elkerülhetetlen, és amikor végre megtörténik, fény derül arra is, hogy ők ketten valamiben nagyon is hasonlítanak…
Ahogy kezdik megismerni egymást, régi titkok, ötven éven át elhallgatott hazugságok kerülnek felszínre. Halpernnek és Johnsonnak sok mondanivalója akad a házasságról, az emberi kapcsolatokról, és arról, hogy milyen kevéssé ismerhetjük azt az embert, aki a legközelebb áll hozzánk.

JÁTSSZÁK:

HALPERN: SZÉKHELYI JÓZSEF
JOHNSON: TROKÁN PÉTER

Valamint:
Antal Anna, Kondor Kitti, Lohonyai Katalin, Németh Orsolya, Schallinger Zorka, Petkovics György.

Díszlet- és jelmeztervező: Gyarmati Dóra
Fényterv: Hlinka Mónika
Fordította: Németh Virás
Dramaturg: Németh Virág
Produkciós vezető: Marcsa Barbara
A rendező munkatársa: Kern Dóra

Rendezte: BORGULA ANDRÁS

A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.

Az előadas az Amerikai Nagykövetség támogatasával jött létre.

Támogatók: EMMI, NKA, US Embassy Budapest, MAZS, JDC

Helyszín: HATSZÍN TEÁTRUM
1066 Bp., Jókai u. 6.

JEGYVÁSÁRLÁS

A BENNÜNK LÉVŐ CSODÁLATOS NŐ

Maurícia, a város legszebb és legkívánatosabb asszonya nyaralni megy, villájába pedig barátnője a talán még nála is szebb és kívánatosabb Madagaszkár érkezik egy pár hetes kikapcsolódásra. A város férfiúi egy emberként érkeznek, hogy elnyerjék Madagaszkár tetszését. D'Burboin és barátja, St. Luxuszi versengenek a kisasszony kegyeiért, de nem vehetik fel a versenyt Horhéval, a város híres-hírhedt Don Juanjával.

JAZZ & JEWS

A Gólem törzsasztalánál Zsenik, Imbecillisek, Divatosak és Ósdik egyszóval zsidók. Virtuóz négykezesek, meghökkentő vallomások, bolondos dallamok, meglepő megoldások. A színpadon két bárzongorista és egy kávéházi főpincér.

JÁKOBI ÉS LÁJDENTÁL

Lájdentál szerint nincs is annál kellemesebb, mint a legjobb barátoddal dominózni a teraszon. Ám mi történik, ha egyszer a legjobb barátod úgy dönt, új életet kezd, netalán meg is nősül? A ragaszkodó Lájdentál próbálkozik, trükközik, végül önmagát, „az apró szolgálatok emberét" adja az ifjú párnak nászajándékként. Ám Jákobival kötött barátsága menthetetlennek tűnik; a feleség túl ravasz, a férj túl hullámzó, és egyáltalán: mindenki olyan „túl".