80. Lefitymálva

A Lefitymálva nemcsak a közönség osztatlan tetszését nyerte meg, hanem a szakma is elismeréssel jutalmazta. A 2012-es Vidor Fesztiválon Nagy Mari és Bánki Gergő kapott díjat, míg maga a darab a Thália Színház Humorfesztiválján a Legjobb színházi előadás díját nyerte el.

Miért sírt a hal?

Izraeli vendégelőadás / hároméves kortól ajánlott
A meseelőadás nagy sikerrel szerepelt a haifai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztiválon, és a jeruzsálemi Nemzetközi Bábszínházi Fesztiválon. A magyar közönség pedig december 17-én ismerkedhet meg az öt izraeli mese történetével.

Kedves Nézőink!

Színházunk számára fontos nézőink véleménye. Köszönjük, hogy valamelyik előadásunkat már megnézték. Most arra kérjük Önöket, hogy segítsék munkánkat azzal, hogy válaszolnak néhány kérdésünkre, amellyel a Gólem Színház közönségének színházba járási szokásait szeretnénk jobban megismerni.

A kérdőív letölthető itt...

Köszönjük szépen a segítséget!


 

Vidor díjátadó

Benedek Miklós, a Vidor Fesztivál zsűri elnöke és Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója átadták SZÉKHELYI JÓZSEF és TROKÁN PÉTER részére az Arlecchino - díjat, melyet a HALPERN ÉS JOHNSON előadásban nyújtott legjobb férfi alakításért kaptak.
Legközelebb szeptember 19-én a Hatszín Teátrumban ismerhetik meg Mr. Halpern és Mr. Johnson történetét.

Gratulálunk!

SZÉKHELYI JÓZSEF és TROKÁN PÉTER a legjobb férfi alakításért járó díjat, az Arlecchino - díjat kapta az idei Vidor Fesztiválon!

Családi Nap a GóleMesével!

Szeptember 2-án 11 órától a Y.EAST Fesztiválon (Zsámbék), majd 15 órától a Pozsonyi Pikniken kalandozhattok a Szamárfül Projekt mesejátékával!
Októbertől pedig a Jurányi Inkubátorházban látható az előadás!

SZAVAZZATOK!

Az idei Hanukatalizátor Díj egyéni jelöltjei között BORGULA ANDRÁS, az innovációs kezdeményezések között a Szakácskönyv a túlélésért tantermi projektünk is szerepel!
Szavazni december 22.12 óráig lehet.
A szavazáshoz kattintson ide...

Újra színpadon az Anyám mondta (Mamelosn)!

Hogyan lehet egyszerre szeretni is valakit, aki az agyunkra megy? Aki kibírhatatlan és elviselhetetlen, de mégiscsak az anyánk vagy a lányunk?  Ha valamelyik karakter hasonlít egy családtagjára, akkor az nem csak a véletlen műve! Szereplők: Huzella Júlia, Kerekes Viktória, Kiss Mari

Ne maradjon le róla!

Interjú KEREKES Viktóriával és BORGULA Andrással a Zs-kategória előadásunk kapcsán.

fidelio tv

Nevetve is lehet adakozni!

A Zs-kategória előadás bevétele a Heti Betevő javára!
Két és fél éve karácsony táján a Klauzál tér sarkán lévő Kisüzemben összegyűlt baráti társaság kitalált valamit,

Zsidó Kulturális Fesztivál

2016. szeptember 11-én a Zsidó Kulturális Fesztiválon ismerkedhetnek meg először a GóleMese, avagy így ment a rabbi hohmecolni! gyerekelőadásunk történeteivel.

Szeretettel várjuk!

 

OLDALBORDA

Bár az évadnak lassan vége, és nulla forintos állami támogatásunkat is elköltöttük már az utolsó fillérig, azért töretlenül dolgozunk. Oldalborda-bemutató a Gólem Stúdióban!

MEGTAPASZTALT TÖRTÉNELEM

Útjára indult legújabb projektünk, a ’Szakácskönyv a túlélésért’ című előadás rendhagyó, tantermi változata. Első élményeink még frissek, vigyázat, szubjektív beszámoló következik!

JÖTT A GÓLEM

Végéhez ért a Jön a Gólem turné, melynek utolsó állomásaként Debrecenbe látogatunk a hétvégén, a projektet lezáró workshop kedvéért. Kibic Piknik a zsidó kultúráért április 10-én!

OSZTÁLYTALÁLKOZÓ

Újabb együttműködés - újabb siker: a Gólem Stúdió és a Thália Stúdió koprodukciója a Jurányi Inkubátorházban. A színház mindenkié!

KINEVETSZ A VÉGÉN

A Klubrádió és a Gólem Színház új, közös produkcióval jelentkezik! Közéleti dumadélután sorozatunkban havi rendszerességgel beszélgetünk magunkról és hozzánk hasonlókról, hozzánk hasonlóknak!

Évadkezdés

Így indul(t) az évad.

Tizedik évadát kezdi Magyarország egyetlen zsidó színházaként a Gólem Színház, ebből negyediket a független színházak által lakott Jurányi Inkubátorházban.